SECOND BEST

 

Beste allemaal!

Aanstaande zondag, 10 juni, is onze laatste brouwdag van het seizoen, dus alle flesjes mogen leeg gedronken worden, dan kunnen wij ze weer vullen met festivalbier. Ja echt, we gaan het weer doen. De exacte datum is nog niet geprikt, het is weer even laveren tussen alle andere keileuke festivals her und der in t land, maar daar komen we zeker weer uit. Het wordt de VIJFDE editie.zo ergens tussen eind augustus en begin september, hou daar de zaterdagen een beeeeetje vrij.

 

In die flesjes zit overigens superlekker bier!! Onze huidige stash bestaat uit oa porter, IPA (bv die met sinaasappel en koriander) en een rauchweizen. Daarnaast we hebben nog gastbier staan van 4 Elements, genaamd Jouw Bier (je moet het wel eerst de jouwe maken voor je het mag drinken he) en heul heul heul misschien is er een nieuwe en momenteel nog naamloze real ale present.

 

Genoeg over festivals en bier.

Laten we het over SECOND DECEMBER hebben!! Zij spelen komende zondag een heel fijn moppie muziek. In december treden ze bij ons op tijdens de sneeuwstorm (ze zijn niet aansprakelijk voor het weer wat zondag te berde brengt, bij deze) en komen nu het feestje nog een keertje dunnetjes overdoen want dat was het absoluut waard!

 

Second December is ontstaan in de roemruchte Katzwijm / Next to Jaap studio in Voorhout. Achtergrond en muzikale voorkeuren van de bandleden liggen ver uiteen wat resulteert in een mix van post punk, new wave, britpop, grunge en singer songwriter, maar ook leidt tot verhitte discussies. Second December‘s stijl laat zich het best omschrijven als alternative rock waarin je met een beetje fantasie invloeden van bijvoorbeeld Artic Monkeys, The National, Turin Brakes, Wilco, Bowie, the Cure of Smashing Pumpkins zou kunnen horen.

 

Zoals altijd gaan de deuren open om 15.00, is de aftrap van second december om een uur of 16.30 en een happie eten rond 18.00ish.

 

We hebben nog wat PSjes (of gewoon dingen die we jullie heel graag vertellen uit puur enthousiastme :)

2 katzwijmcrewleden (Aico & Ineke) van het eerste uur hebben een nieuwe supermooie plaat uit >> Howrah / “self_serving strategies” met een releasefeestje in Paradiso bovenzaal op zaterdag 9 juni (met ZEA en Apnue), ze touren verder nog wat rond, ga ze een keer zien en luister die prachtige plaat!!

 

23 juni speelt crewmember Bart met z’n band The Howl Ensemble op een Katzwijm Present avond in OCCII. Samen met Katadreuffe en Fine China SuperBone. Wordt ook weer een kraker.

 

Zo dat was het wel weer, hele fijne dag vandaag en ajetoh van de brouwers

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

open brouwdagen

zijn er elke 2e zondag van de maand

 

 

 

10 juni

met Second

December

 

de openbrouwdagen zijn voor iedereen, je bent welkom

van 15.00 tot 19.00

in de Next To Jaap studio/Katzwijm Studio

Jacoba van Beierenweg 134b

Voorhout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de katzwijm bieren

 

 

 

BOMBAY . . . pale ale > 6.2%

SABOTAGE . . . black ipa > 6,4%

LITTLE GREEN BAG . . . ipa > 6,3%

HEART OF GOLD . . . tripel > 7,9%

GOOD VIBRATIONS . . . dipa > 7,6%

ZIJ GELOOFT IN MIJ . . . pilsner lager > 5,8%

BOHEMIAN RECIPE . . . usa wheat > 5,4%

STRAWBERRY FIELDS . . . fruitbier > 5,2%

AT THE HOP . . . dipa > 6,6%

DARK RIDER . . . porter > 5,4%

I SEE A DARKNESS . . . stout > 8,2%

RED RIVER ROCK . . . dubbel >. 7,5%

OLALALA . . . dubbel > 7,9%

VOODOO CHILE . . . tripel > 9,3%

JE VEUX L’AMOUR . . . tripel > 9,0%

PSYCHO CANDY . . . braggot > 15,8%

NO 1 . . . superior ale