beste lieve mensen,vrienden,allemaal,

we hebben nieuw bier:SABOTAGE,een black IPA.en BRAMENJAM,een manlijk fruitbier met sap,van bramen,uit de donkere kamer van moeder Corrie,reeds bezongen in de liederen van the avonden.en de ouwe getrouwe stout I SEE A DARKNESS,weer helemaal terug om het licht van de lente aan te kondigen.hoewel het aanstaande zondag 12 maart nog helemaal geen lente is,zien wij de hop al uit de grond prieken,het zonnetje aan kracht winnen en als je heel snel kijkt,lijkt 12 op 21.dus.lente.en lente hoort bij een nieuw geluid.(nouja,nieuw,euhm,lees maar even:)

 

Net als de bieren "little green bag" en "zij gelooft in mij" kent Deegweef ook zijn allereerste oorsprong in het nobele graan, wheat , rogge en wat dies meer zij. Deegweef is een oud, vorige eeuws,  jaren tachtig product. Uit de tijd dat alles nog mooi en goed was. Uit de tijd dat jazz voor ons echt  belegen en beschimmeld was en punk net niet meer fris rook. Het was tijd voor een "Neue Welle". Of te wel een "new wave".  De oplettende lezers snappen het nu direct. In Deegweef  is een mooie fusie ontstaan tussen een zeer ambachtelijke bakkerij en frisse nieuwe muziek. Die ook toen al zijn jaren ver vooruit was. Nu heden ten dage worden er nog steeds nieuwe liedjes gebakken. Niet meer zoveel als in de dagen voor de graan crisis, toch nog meer dan voldoende om een klein publiek meer dan 4 uur te laten herkauwen op deze smakelijke koekjes. Vandaar dat we een kleine selectie van onze beste biscuit gaan spelen . Dit is in 3 kwartier goed weg te slikken. Zeker met een paar ambachtelijk gebrouwen biertjes daarnaast.  Wellicht is dit nog een smakelijk detail.  Deegweef heeft inmiddels vier cd's uitgegeven. Gekneed in de bakkerij, maar gerezen in de Next to Jaap studio's.

 

DEEGWEEF!BIJONSINDESTUDIO!!!gewoon op onze openbrouwdagzondagmiddag spelen zij een paar hele mooie moppies muziek!!deze trouwe katzwijmbierdrinkerts van het eerste uur waarvan er eentje ook nog eens heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijke koekjes kan bakken van bierafval,beginnen rond de klok van ongeveer 17.00.

en wees op tijd want vol=vol.

 

ok,bier,deegweef,bier,koekjes,eten,eten?eten!oja,daar de gebruikelijke kok zich deze dag ophoudt bij de locale barbier ter vermaak van de kunstkijkers onder ons (=Voorhouts Kunst(t)huis 2017) met haar textiele vaardigheden met grote K&kleine k,kan ze niet koken.mooi is dat!gelukkig bood moeder Truus haar kookkunsten aan en zal er een heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk dampend potje worden opgediend als deegweef haar laatste klanken heeft doen laten uitsterven.............

en zo komt het allemaal weer goed.

 

alvast meer leuks!

9 april >> openbrouwdagzondagmiddag met muziek van WOLVON (ja,ja,goed geraden allemaal) en BABY COPPERHEAD (US)

5 mei >> katzwijm/subroutine avond in OCCII met The Sweet Release of Death, HWRH,Lewsberg,Flowers.

14 mei >> openbrouwdagzondagmiddag

 

welkomwelkom vanaf 15.00 tot 19.00 in de katzwijm/nexttojaapstudio

met een duistere lentegroet van de brouwers

x

DEEGWEEF en de koekjes van bierafval

 

open brouwdagen

zijn er elke 2e zondag van de maand

 

 

 

12 maart

met muziek:

DEEGWEEF 17.00

 

9 april

met muziek:

WOLVON (gr) & BABY COPPERHEAD (us)

 

 

14 mei

 

 

 

van 15.00 tot 19.00

 

in de Next To Jaap studio

Jacoba van Beierenweg 134b

Voorhout

 

 

 

 

 

 

 

 

1. SECOND BEST >> Bitter 3,9%

2. ZIJ GELOOFT IN MIJ >> Pils 4,2%

3. BOHEMIAN RECIPE >> Amercan White 4,9%

4. COPPER TOP >> Bitter 5,4%

5. BLONDE ON BLONDE >> Blond 5,6%

6. SUNDAY BLOODY SUNDAY >> Irish Red Ale 5,7%

7. PAINT IT BLACK >> Black Indian Pale Ale 6,0%

8. LITTLE GREEN BAG >> Indian Pale Ale 6,0%

9. RED RIVER ROCK >> Dubbel 6,1%

10. BOMBAY >> Indian Pale Ale 6,7%

11. STRAWBERRYFIELDS FOREVER >> Fruitwheat (aardbeien, kersen, bosbessen) 6,9%

12. OLALALA >> Dubbel 7,9%

13. I SEE A DARKNESS >> Stout 8,1%

14. NO. ONE >> Superior Ale 8,3%

15. I SAW THE LIGHT >> India Stout 8,5%

16. JE VEUX L'AMOUR >> Tripel 9,0%

17. VOODOO CHILE >> Tripel 9,3%

18. VOODOO CHILD (SLIGHT RETURN) >> Tripel 10,0%

19. PSYCHO CANDY >> Braggot 15,8%

de 19 katzwijm bieren

op alcoholische volgorde